graduaatsopleiding

Derde reeks toelichtende gesprekken afgerond

Begin april werden de toelichtende gesprekken van de derde reeks graduaatsopleidingen succesvol afgerond. De opleidingen die in deze reeks op tafel lagen, zijn de volgende: Graduaat Juridisch-Administratieve Ondersteuning Graduaat HR-Support Graduaat Marketing- en Communicatiesupport Graduaat Internet of Things Graduaat Maatschappelijk Werk Graduaat Sociaal-Cultureel Werk Tijdens deze toelichtend gesprekken ging de beoordelingscommissie van de NVAO in […]

20190114_121633-TNO-2-edit

Toelichtende gesprekken TNO’s lopen voort

Het nieuwe jaar brengt een nieuwe reeks toelichtende gesprekken bij de ingediende TNO’s.  De dossiers die in november bij de NVAO ingediend werden, liggen nu op tafel. In een constructieve sfeer gaan de beoordelingscommissies in dialoog met de vertegenwoordigers van de opleidingen.

Ap-Hogechool_HBO5_Webbanner_877x530px_0

AP lanceert 16 graduaatsopleidingen in 2019

Vanaf september 2019 breidt de AP Hogeschool haar opleidingsaanbod uit met maar liefst 16 nieuwe graduaatsopleidingen en 23 afstudeermogelijkheden. AP Hogeschool mag zich daarmee de grootste aanbieder van graduaatsopleidingen in Vlaanderen noemen.

LoReCa en EMS zijn goedkeurd!

AP Hogeschool kreeg goed nieuws: de NVAO keurde de TNO’s van de graduaten Logies-, Restaurant- en Cateringmanagement (in samenwerking met PIVA) en Electromechanische Systemen goed!

20180904_142933

Eerste toelichtende gesprekken NVAO achter de rug

Voor de reeds ingediende TNO-dossiers, EMS en LoReCa, vonden in september de door NVAO georganiseerde toelichtende gesprekken plaats in Brussel.

Zo ziet de TNO-agenda eruit

Eind mei 2018 werden de eerste twee TNO’s, EMS en LoReCa, succesvol ingediend. Wat staat er nog op de planning in 2018-2019?

EMS voorblad

Eerste twee TNO’s ingediend!

Een TNO dat is een Toets Nieuwe Opleiding die nodig is om de bestaande HBO5-opleidingen om te vormen. Eind mei werden de eerste twee TNO’s ingediend: het graduaat Logies-, Restaurant- en Cateringmanagement (LoReCa) en het graduaat in de Elektromechanische Systemen (EMS).

TNO?!

TNO is hét buzzword wanneer het over de integratie van 2019 gaat. Maar wat is het juist?