Ap-Hogechool_HBO5_Webbanner_877x530px_0

AP lanceert 16 graduaatsopleidingen in 2019

Vanaf september 2019 breidt de AP Hogeschool haar opleidingsaanbod uit met maar liefst 16 nieuwe graduaatsopleidingen en 23 afstudeermogelijkheden. AP Hogeschool mag zich daarmee de grootste aanbieder van graduaatsopleidingen in Vlaanderen noemen.

Welke graduaatsopleidingen* gaat AP aanbieden?

Binnen het departement Gezondheid en Welzijn worden de volgende graduaatsopleidingen opgenomen:  HR-Support, Maatschappelijke Dienstverlening, Socio-Culturele Begeleiding, Orthopedagogie en Tolk Vlaamse Gebarentaal.

Bij het departement Management en Communicatie gaat het over Accounting Administration, Logies-, Restaurant- en Cateringmanagement (met afstudeerrichtingen Logies, Restaurant en Catering), Transport en Logistiek (met afstudeerrichtingen Douanedeclarant en Wegvervoer), Marketing- en Communicatiesupport (met afstudeerrichtingen Marketingsupport en Communicatiesupport) en Juridische Administratie.

In het departement Wetenschap en Techniek worden volgende graduaatsopleidingen aangeboden: Elektromechanische Systemen (met afstudeerrichtingen Meet- en regeltechnieken en Onderhoudstechnieken), Internet of Things, Programmeren, Digitale systemen en netwerken en Werforganisatie (met afstudeerrichtingen Werfleider wegenbouw en Werfleider woningbouw).

Vernieuwde lerarenopleiding

Ook de behoefte aan goed opgeleide leraren neemt hand over hand toe. AP zal naast de bestaande verkorte en flexibele trajecten voor lerarenopleidingen kleuter, lager en secundair, vanaf september 2019 een nieuwe educatieve graduaatsopleiding inrichten. Deze opleiding is specifiek gericht op mensen die hun rijke praktijkervaring willen doorgeven aan leergierige jongeren. Bijkomend voordeel is het statuut ‘leraar in opleiding’, dat studenten de kans biedt om al tijdens de opleiding te kunnen starten als leraar.

Daarnaast worden de specifieke lerarenopleidingen van de Schools of Arts omgevormd zodat deze vanaf academiejaar 2019-2020 kunnen ingericht worden als educatieve masteropleidingen.

Massaal veel praktijk

De nieuwe graduaten zijn kort (2 jaar), flexibel en praktijkgericht. Daarmee wil de hogeschool de kans op een hoger onderwijs diploma voor iedereen drastisch verhogen. De nood aan goed opgeleide medewerkers in Vlaanderen is immers hoog. Door studenten in nauwe samenwerking met de sector op te leiden, garandeert de hogeschool een interessante job. Daarnaast zullen ook volwassenen zich meer aangetrokken voelen om opnieuw te gaan studeren door het flexibele en toegankelijke karakter van de graduaten, helemaal afgestemd op het ritme van werk, gezin en andere activiteiten. AP zal daarom meerdere opleidingen zowel overdag als ’s avonds organiseren en dit met handige digitale ondersteuning.

Meer weten?

Meer informatie over het nieuwe aanbod bij AP?

Surf dan snel naar www.ap.be/bachelorengraduaat.

* Deze graduaatsopleidingen worden aangeboden door de hogeschool vanaf 2019-2020 onder voorbehoud van goedkeuring door de Vlaamse Regering. De informatie op deze pagina is onder voorbehoud.

Vorig bericht Volgend bericht