Eerste twee TNO’s ingediend!

Een TNO dat is een Toets Nieuwe Opleiding die nodig is om de bestaande HBO5-opleidingen om te vormen. Eind mei werden de eerste twee TNO’s ingediend: het graduaat Logies-, Restaurant- en Cateringmanagement (LoReCa) en het graduaat in de Elektromechanische Systemen (EMS).

LoReCa heeft reeds een rijke geschiedenis. Ze gaat terug op de HBO5-opleiding Hotel- en Cateringmanagement van CVO Provincie Antwerpen, die sinds februari 2011 wordt ingericht in een avondtraject van 2,5 jaar. Sinds 1 september 2014 maakt deze opleiding deel uit van het samenwerkingsverband met de AP Hogeschool. In het departement Management en Communicatie van AP wordt LoReCa geclusterd met de andere graduaatsopleidingen uit het studiegebied Handelswetenschappen en Bedrijfskunde.

Het graduaat in de Elektromechanische Systemen gaat terug op de HBO5-opleidingen Elektromechanica van CVO Crescendo in Mechelen en CVO HBO5 Antwerpen. Een belangrijke reden om EMS in te richten is haar aansluiting bij het bestaande opleidingsaanbod van AP. Met de keuze voor EMS zet AP verder in op de uitbouw van haar departement Wetenschap en Techniek (WT), waartoe ook de bacheloropleiding Elektromechanica behoort.

Eind oktober 2018 zal NVAO, de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie die de TNO’s heeft ontvangen, haar bevindingen overmaken aan de indieners. Meer daarover in een volgend nieuwsbericht.

AP Hogeschool diende hierbij de eerste twee TNO’s in. In november 2018 is de volgende indiendatum. Gezien de vertraging bij de Vlaamse besluitvorming wordt wellicht voor een aantal TNO’s de uiterste indiendatum verschoven naar januari 2019.

Vorig bericht Volgend bericht