algemeen

Welkom!

Het platform Samen Uniek informeert medewerkers en studenten over de integratie van de HBO5-opleidingen (graduaatsopleidingen) en de huidige SLO-opleiding in de AP Hogeschool vanaf het academiejaar 2019-2020.

lala

Student-commissieleden gezocht

Ben je student lerarenopleiding of volg je een graduaatsopleiding (HBO5)? Beschik je over een kritische blik? Heb je oog voor sterktes en verbeterpunten? Heb je interesse om deel te nemen aan een commissie, en zo samen met andere commissieleden de kwaliteit van je lerarenopleiding of graduaatsopleiding onder de loep te nemen?

presentatiebeeld-small

Dit wordt ‘m: de nieuwe AP-campus

September 2021, de vooropgestelde opening van het nieuwe gebouw van Artesis Plantijn Hogeschool aan campus Spoor Noord, is weer een stapje dichterbij.

EMS voorblad

Eerste twee TNO’s ingediend!

Een TNO dat is een Toets Nieuwe Opleiding die nodig is om de bestaande HBO5-opleidingen om te vormen. Eind mei werden de eerste twee TNO’s ingediend: het graduaat Logies-, Restaurant- en Cateringmanagement (LoReCa) en het graduaat in de Elektromechanische Systemen (EMS).

Jaarverslag 2017 voorblad

AP publiceert jaarverslag 2017

Het jaarverslag verzamelt een greep uit de verwezenlijkingen van het voorbije kalenderjaar. Ben je benieuwd wat er binnen de hogeschool reilt en zeilt? 

Deadline TNO educatieve opleidingen oktober 2018

Vanaf het academiejaar 2019-2020 zal de AP Hogeschool educatieve graduaatsopleidingen voor het secundair onderwijs aanbieden.

Campus Spoor Noord

De campussen van AP

AP Hogeschool beschikt over verschillende moderne campussen, uitgerust met alle faciliteiten en infrastructuur.

Goedkeuring decreet april 2018

Het juridisch kader voor de uitbouw van de graduaatsopleidingen binnen de hogescholen en de versterking van de lerarenopleidingen binnen de hogescholen en universiteiten wordt bepaald in het decreet dat eind april 2018 werd goedgekeurd door het Vlaams Parlement. Je kan het volledige decreet hier raadplegen indien je meer info verlangt.

Cluster

Hoe worden de graduaats- en educatieve opleidingen bij AP georganiseerd?

De huidige HBO5-opleidingen (toekomstige graduaatsopleidingen) zullen binnen AP geclusterd worden per interessegebied en als groep ondergebracht worden in de bestaande departementen.

TNO?!

TNO is hét buzzword wanneer het over de integratie van 2019 gaat. Maar wat is het juist?